Lekkage badkamer verhelpen

Wilt u een lekkage badkamer verhelpen? Hieronder leest u alles wat u moet weten bij een badkamer lekkage. Lukt het niet de badkamer lekkage zelf op te lossen? Wij staan 24/7 tot uw dienst. Bel gerust: 030 - 200 35 62.

Oorzaak badkamer lekkage achterhalen

Het belangrijkste is om eerst de oorzaak van de badkamer lekkage te achterhalen. Alleen de gevolgen van de lekkage verhelpen is vaak niet genoeg. Onze loodgieter in Utrecht somt hieronder alle oorzaken van badkamer lekkages voor u op:

  1. Scheuren in muur of tegels: een slecht onderhouden badkamer kan al snel een lekkage opleveren door gescheurde tegels of muren. Het water kan dan op ongewenste plekken terechtkomen.
  2. Kapotte voegen of kitranden: hierbij geldt hetzelfde als bij tegels.
  3. Slechte installaties: overal in het leidingwerk, maar ook in kranen en ander badkamer apparatuur kan slechte installatie zorgen voor lekkages. Wanneer een schroef of rozet niet goed afgesloten is loopt het water erlangs met alle gevolgen van dien.
  4. Kapotte waterleiding.

Lees hieronder hoe u de oorzaken kunt achterhalen.

Kapotte tegels en kitranden controleren

U kunt scheuren in tegels en kapotte kitranden vrij gemakkelijk zelf opmerken. Soms zit een tegel los en is dat niet goed aan de buitenkant te zien. Door op de tegels te tikken kunt u horen of de tegel loszit. U hoort dan een hol geluid welke duidelijk verschilt van het geluid wanneer u op andere tegels tikt.

Badkamer installaties controleren

Lijkt de kraan niet goed te zijn geïnstalleerd? Meestal is dit makkelijk te zien. Controleer of alles goed is aangedraaid en of alles goed op elkaar zit aangesloten. Ook moeten de verschillende onderdelen die aan de muur gemonteerd zijn goed afgewerkt zijn met kit.

Kapotte waterleiding controleren

Een kapotte waterleiding kunt u achterhalen door de watermeter te controleren. Uw watermeter bevindt zich vaak in de meterkast of ergens bij de voordeur. U moet voordat u naar bed gaat de waterstand noteren. Wanneer u de volgende ochtend wakker wordt en de waterstand is veranderd, dan weet u dat er ergens in de waterleiding een lek zit. Uiteraard moet u dan ’s nachts geen gebruik maken van water.

Badkamer lekkage zelf oplossen

U kunt zelf het beste inschatten of u uw badkamer lekkage zelf op kunt lossen. Kapotte tegels kunt  u vervangen en kit en voegwerk zou u kunnen repareren. Lees meer over tegels vervangen. Bent u totaal niet handig en wilt u er zeker van zijn dat het goed gebeurt, dan kunt u hiervoor beter een specialist inschakelen. Het vervangen van een kapotte waterleiding vergt iets meer handigheid en kunt u beter aan een loodgieter overlaten.

Badkamer lekkage verhelpen kosten

Een badkamer lekkage verhelpen kost gemiddeld tussen de 200 en 400 euro. De kosten zijn vooral afhankelijk van de oorzaak van de lekkage. Indien er bij het opsporen van de lekkage gebruik gemaakt moet worden van geavanceerde apparatuur, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Meestal is dit het geval bij een kapotte waterleiding. Vaak kan aan de buitenkant wel gezien worden of het gaat om een kapotte waterleiding. Waar het lek precies zit is vaker lastiger te zien. Hiervoor wordt dan speciale lekdetectie apparatuur ingezet. Dit voorkomt dat de hele muur opengebroken hoeft te worden.

Schade door badkamer lekkage verzekerd?

Schade door lekkage in de badkamer wordt vaak verzekerd door uw opstalverzekering. Heeft u geen opstalverzekering, dan wordt het wellicht verzekerd door de inboedelverzekering. Check dit altijd bij uw verzekering. Reparatiekosten om de schade te repareren worden meestal niet vergoed door de verzekering. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te melden bij uw verzekering en alle bewijsdocumenten goed te bewaren, zodat u die kunt laten zien aan de verzekering. Ook is het verstandig om foto’s te maken van de schade en van de oorzaak van de schade. Op die manier heeft u bewijs en zal het veel makkelijker zijn om de schade vergoed te krijgen.

april 29, 2021
« Terug naar pagina overzicht